Poppy – Steven Slos en Bart Debeer

Poppy – Steven Slos en Bart Debeer

Inmiddels zijn de allerlaatste veteranen die zich de gruwelijkheden van de loopgraven konden herinneren al jaren geleden overleden. Maar de ‘Groote Oorlog van ‘14 – ‘18’ leeft bij nieuwe generaties als nooit tevoren. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat die Groote Oorlog eindigde. 

Dankzij John McCrae kreeg de klaproos, de poppy, een wereldwijde symbolische waarde. De kwetsbare rode veldbloem werd synoniem voor de oorlog. Dit rijk geïllustreerde boek vertelt hoe het zover kwam. Over de rol die de dichtkunst en de literatuur speelden in ’14 – ’18. En over de deels nog zichtbare erfenis die McCrae en zijn gedicht in de loopgraven van Vlaanderen en Noord-Frankrijk hebben nagelaten.

Deze Canadese arts-officier John McCrae had nooit kunnen bevroeden dat zijn klaprozengedicht wereldberoemd zou worden. Hij schreef het een aantal maanden voor het einde van de oorlog, maar sneuvelde zelf nog voor de wapenstilstand werd afgekondigd. Nu, precies een eeuw later, gaat dit boek nader in op de charismatische figuur McCrae en de enorme gevolgen van zijn klaprozengedicht. 

De tientallen kleurenfoto’s en de uitgebreide historische achtergronden maken Poppy tot een bijzonder en indrukwekkend boek. 

Steven Slos en Bart Debeer delen eenzelfde jarenlange fascinatie voor alles wat met de Eerste Wereldoorlog te maken heeft. Eerder schreven zij Onder ogen zien. Hierover schreef de pers ‘dit boek laat u de Eerste Wereldoorlog met eigen ogen kennen als nooit voorheen.’

Specificaties
Uitvoering             paperback met flappen
Aantal pagina’s    144
ISBN                      97890 8975 832 3
Extra                      met tientallen illustraties in kleur