Ik wil de kluts kwijt – Gerard van den Boomen

Ik wil de kluts kwijt – Gerard van den Boomen

60 jaar huwelijk, 13 jaar zorg

Een bekend gezegde luidt: iedereen wil oud worden, niemand wil het zijn. Bijna 13 jaar zorgen voor je dementerende vrouw, dag in dag uit met haar bezig zijn, vrijwel geen ruimte voor jezelf en dan ineens geconfronteerd worden met het overlijden. Dat overkwam Gerard van den Boomen.

In ‘Ik wil de kluts kwijt’ beschrijft journalist Gerard van den Boomen hoe hij bijna 13 jaar voor zijn vrouw Grietje zorgde. Zijn hele leven was ingesteld op zorg voor haar. Hij vertelt met veel liefde over de hoogte- en dieptepunten van die 13 jaar. Dankzij een relativerend gevoel voor humor kon hij deze zware periode doorstaan.

‘Ik wil de kluts kwijt’ is een ontroerend, maar ook heel humoristisch boek geworden. Het is een steun voor iedereen die met mantelzorg heeft te maken.

RKK Kruispunt maakte een tv-documentaire over Gerard en zijn toegewijde en liefdevolle zorg voor zijn hulpbehoevende vrouw Grietje. De uitzending maakte op veel kijkers grote indruk. Na Grietjes overlijden werd een vervolgdocumentaire gemaakt.

‘Ik wil de kluts kwijt’ werd op veler verzoek herdrukt.

Specificaties
Uitvoering             paperback
Aantal pagina’s    160
ISBN                      97890 8975 3922