Het Legioen – Berne van Leeuwen

Het Legioen – Berne van Leeuwen

Dit boek neemt je mee in de wereld van de meest fanatieke supportersgroep van Nederland. Die van volksclub nummer één, Feyenoord. Met een voorwoord door oud-aanvoerder Jean-Paul van Gastel.

Het Legioen gaat over het memorabele seizoen 1998/1999 waarin Feyenoord de laatste titel van de eeuw behaalt. Gezien door de ogen van de supporter die zijn club overal achterna reist en zijn eigen weg naar het kampioenschap beleeft. Het biedt een gedetailleerde inkijk in de cultuur van het Legioen. Een rondrazende cocktail van emoties: eeuwige liefde, blinde haat, diepe ontgoocheling en intense vreugde. Niets is het Legioen vreemd.

De supporters staan centraal in verhalen uit de eerste hand die een onuitwisbare indruk nalaten. Zoals de deinende tribunes in een kolkende Kuip tijdens de Klassieker. De hectische avond in het Gottlieb Daimler Stadion van VfB Stuttgart, gevolgd door een gitzwarte avond in Rotterdam. De bizarre treincombi’s naar PSV en Ajax en zware rellen rondom de bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag. Maar ook de heftige busreizen naar FC Twente en FC Utrecht en de last-minute goals tegen Heerenveen en Vitesse. En uiteraard de dag van de veertiende landstitel tegen NAC en het daaropvolgende feest op de Coolsingel.

‘Het Legioen is passievol, vol trots en liefde. Soms ook rauw en ruig. But it is just the way it is. Dít is Feyenoord!’

Gepassioneerd Feyenoordsupporter Berne van Leeuwen (Maassluis, 1979) vertelt het verhaal van het Legioen tijdens het legendarische seizoen ‘98/’99. Met al haar mooie, maar

Specificaties
Uitvoering              paperback
Aantal pagina’s     304
ISBN                       97890 8975 3823
Extra                       met fotokatern