Down for the count – Koen Scharrenberg

Down for the count – Koen Scharrenberg

Vechtsport is keihard en meedogenloos, maar ook onlosmakelijk verbonden met kameraadschap, respect en incasseringsvermogen.

Vechtsport wordt met de dag populairder. Zowel onder mannen als onder vrouwen. De vechtsportclubs kunnen de ledenaanwas niet aan, gala’s zijn weken van tevoren al uitverkocht en Nederland kent zelfs verschillende kampioenen…

Voormalig internationaal karatekampioen Koen Scharrenberg weet waarover hij schrijft. Zijn Down for the count is een kroniek over vechtsport en misdaad, winnen en verliezen in het leven. Hij beschrijft deze wereld van binnenuit, op ontroerende en fascinerende wijze.

Rasschrijver Scharrenberg vertelt o.a. over de gruwelijke moord op kickbokskampioen Peter Smit en de teloorgang van Europees bokskampioen Jantje ‘Leeuwenhart’ Lefeber. Ook gaat hij in op de verdwijning en het in een vat terugvinden van vechtsporter André Brilleman en het drama rond de in de Bijlmer doodgeschoten zestienjarige Gianluca Flamingo.

Dit boek is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in een wereld die voor veel mensen ondoordringbaar en gesloten lijkt – en in de mensen die altijd het risico lopen Down for the count te gaan.

Koen Scharrenberg (1956) is één van Nederlands bekendste misdaadjournalisten. Hij schreef o.a. voor Elsevier en Panorama. Tijdens zijn rechtenstudie legde hij zich toe op oosterse vechtsporten. Hij ontwikkelde zich tot internationaal karatekampioen en verbleef jarenlang in Thailand en Japan. Koen Scharrenberg is al ruim dertig jaar actief in de wereld van de vechtsport.

Specificaties
Uitvoering             paperback
Aantal pagina’s     266
ISBN                       97890 8975 132 4