De negende vrouw – Gerard Olinga

De negende vrouw – Gerard Olinga

Een onschuldige vrouw bekent een moord en wordt veroordeeld.

In dit boek maakt de lezer een recherche-onderzoek vanaf de allereerste minuut tot aan het verbijsterende eind. Kan een politieteam fout op fout stapelen en daarmee wegkomen, ondanks dat de verkeerde verdachte jarenlang onschuldig achter de tralies verdwijnt?

Gebaseerd op het moordonderzoek tegen bejaardenverzorgster Ina Post – een van de meest schokkende gerechtelijke dwalingen die ons land kent – kruipt oud-rechercheur Gerard Olinga in de hoofden van de rechercheurs die de verwurging van een bejaarde vrouw onderzoeken.

De bejaardenverzorgster Christien Wolters wordt gearresteerd – met een dubbele agenda. Voor de buitenwereld wordt ze verdacht van de diefstal van cheques van het slachtoffer. Tijdens urenlange verhoren wordt ze echter

Doorgezaagd over de moord op mevrouw Froma. Christien ontkent, vermoedt dat het een misverstand is en verwacht snel weer naar huis te kunnen.

Maar de waarheid van Christien is niet de waarheid van de politie. Haar verhoorders slopen haar mentaal en, moegebeukt, begint ze te twijfelen aan zichzelf: zou ze het dan tóch hebben gedaan?

Misdaadjournalist Peter R. de Vries was zeer onder de indruk van De negende vrouw en schreef het voorwoord. Eerder schreef hij: ‘Ik heb De negende vrouw nu voor de tweede keer gelezen. En potverdomme… het is écht een goed boek!’

Ook andere deskundigen waren vol lof over dit boek:
‘Hoewel locatie en namen zijn gefingeerd is Olinga er met glans in geslaagd te beschrijven hoe het onderzoek in de zaak Post kan zijn gemanipuleerd en hoe de schandelijke dwaling mogelijk kon worden. Olinga liet me in verbijstering achter…‘
(Cees Koring, oud misdaadverslaggever van De Telegraaf)

‘Een zeer confronterend boek over de moeder van de gerechtelijke dwalingen’.
(misdaadverslaggever Hendrik Jan Korterink)

Oud-politieman Gerard Olinga gaf leiding aan een aantal rechercheteams. Als geen ander weet hij hoe onderzoeken verlopen, maar ook: hoe groot de kans is dat zaken ontsporen.

Bekijk hier het fragment waarin Peter R. de Vries in Boulevard spreekt over De negende vrouw.

Specificaties
Uitvoering               paperback
Aantal pagina’s       288
ISBN                         97890 8975 643 5