De Max Drooglever Mysteries – Martin Schouten

De Max Drooglever Mysteries – Martin Schouten

Max Drooglever is terug!  Max Drooglever, de Haagse politie-inspecteur met een nieuwe, wonderlijke zaak. Aan zijn zijde, zoals altijd, de bevallige Aysel Sener. Het duo uit de veelgeprezen thrillers Den Haag en Schilderwijk is dit keer aan het werk in Scheveningen, waar de legende van De Bloedpoort nog leeft. Misschien wordt het hun laatste zaak samen. 

(fragment) ‘We zijn het klassieke duo, de ervaren speurder en diens jongere assistent. Ik ben niet zo van het verdriet, dat laat ik graag aan anderen over.’ 

De Drooglever-reeks, drie bijzondere politieromans die samen in wezen één doorlopend verhaal vormen, is nu verzameld in één band. Voor de liefhebber van flitsende actie, scherpe dialogen en humor. Kortom: Drooglever op zijn best en koelst. 

 

De pers was juichend over Max Drooglever: 

‘Vier sterren. Een heerlijke policier.’ Het Parool

‘Interessante en bijzonder laconieke getoonzette mengelmoes van hoog en laag, oud en jong, heden en verleden.’ – NRC

‘Een pageturner.’ – De Posthoorn 

‘(…) de flitsende stijl, de korte hoofdstukken en de snelle plotwisselingen. Mooi gedaan. Vier sterren!’ – de Volkskrant 

‘Weer meesterlijk geschreven met die korte, rake zinnetjes. Een ouderwets lekker boek. Graag nog een Drooglever of wat.’ Den Haag Centraal.

 

Martin Schouten is journalist (NRC, HP, Volkskrant) en schrijver. Hij publiceerde o.a. de veelgeprezen biografie van Rinus van der Lubbe, het bejubelde jazzboek Billie en de President en de roman Het Palingoproer.  

Specificaties
Uitvoering             paperback
Aantal pagina’s    ca. 300
ISBN                      97890 8975 619 0