Bogotá Boppe – Hylke Krikke

Bogotá Boppe – Hylke Krikke

Een fascinerend boek over snel geld verdienen (en weer verliezen). In Bogotá boppe vertelt Hylke Krikke zijn ongelooflijke verhaal.

Hylke Krikke groeit op als boerenzoon, maar ziet zichzelf niet een leven lang koeien melken op een boerderij in Tjalleberd. Al vroeg trekt hij de wijde wereld in. Tijdens zijn omzwervingen ontdekt Krikke dat er in Colombia goed geld is te verdienen in de geldwisselbusiness.

Omringd door concurrenten opent de boomlange Fries in een hokje van drie bij vier meter zijn eerste geldwisselkantoortje. Na een eenvoudige start nemen zijn zaken al snel een hoge vlucht. Duizelingwekkende bedragen gaan over de toonbank. Met keihard werken zet hij, volstrekt legaal, een van de grootste geldwisselnetwerken van het land op. Snel klimt hij op in de geldwisselaarshiërarchie van Bogotá. De concurrentie heeft het nakijken.

Snel geld verdienen in Colombia blijkt hand in hand te gaan met een tot op het bot corrupt rechtssysteem. Na een mislukt seksspelletje wordt Krikke gearresteerd. Hij belandt tot zijn verbijstering in een van de beruchtste gevangenissen ter wereld: La Modelo. Zedendelinquenten staan er zeer laag op de ladder.

Krikkes situatie lijkt hopeloos. Dat hij zich onschuldig weet maakt zijn verblijf extra zwaar. Met vernuft en durf weet hij zich staande te houden. Een Friese boerenjongen krijg je er niet zomaar onder. Uiteindelijk weet hij, samen met zijn vrouw Sandra en hun zoon Dirkje, te vluchten. 

‘In Bogotá boppe vertelt Hylke Krikke met veel sappige details, zijn ongelooflijke verhaal’

Bij Hylke Krikke (1968) kolkt avonturiersbloed door de aderen. Hij zwerft de hele wereld over en slaagt er met boerenslimheid in telkens weer de kost te verdienen. Hij woont nu met zijn gezin in Thailand.

Specificaties
Uitvoering             paperback
Aantal pagina’s    288
ISBN                      97890 8975 723 4